Отделения

Бариатрична хирургия - Хирургия при наднормено тегло

Хирургията на затлъстяването или по друг начин бариатричната хирургия е една сериозна хирургична процедура, която има за цел да създаде по-малка храносмилателната система и така да помогне със значителна загуба на тегло (отслабване при свръх тегло). Изисква доживотен ангажимент, промяна на начина на мислене, привикване към по-здравословен режим на хранене и изобщо към по-здравословен начин на живот. Отнася се за хора с болестно затлъстяване, т.е. за хора с Индекс на Телесната Маса (ИТМ) по-висок от 40, или също от 35, но когато е съпътстван и от други здравословни проблеми. Към предимствата на хирургичната намеса се включват драстичното подобряване на общото здравословно състояние, предотвратяването или лекуването на диабета, на дислипидемията, на хипертонията, на всички фактори които водят до сърдечно-съдови заболявания и преждевременна смърт.

Д-р Сотирис Габриел е специалист хирург - хирургия при наднормено тегло, онкологична хирургия, хирургия на храносмилателна система, херния, хемороиди, жлези с вътрешна секреция, ендокринна хирургия. Той е водещ хирург в сферата на борбата с наднорменото тегло.

"Когато разкрихме болница Медлайн в Пловдив, проблемът с наднорменото тегло в България не беше толкова наболял, а сега забелязвам, че и деца страдат от излишни килограми. Българите вървят по стъпките на гърците. Това води до нарастване на случаите на захарна болест и на сърдечно-съдовите заболявания. Една от причините е стресът, но по икономически причини са променени и част от навиците на хората, които ядат набързо и каквото намерят, а така много често консумират от т.нар. джънк фуд, или вредни храни. Освен това все повече хора ядат късно вечер, след като се приберат от работа, и водят заседнал начин на живот - работят пред компютри в офиси.

Хората с наднормено тегло е добре да търсят консултация със специалист, както правят във всички случаи, когато боледуват. Самолечението може сериозно да задълбочи проблема." - казва д-р Габриел.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР