Нашите Лекари

Проф. д-р Петър Учиков, дмн

Проф. д-р Петър Учиков, дмн

Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург в МБАЛ „Медлайн“ и в Медицински център-1. Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия.

Завършва медицина в Медицински университет в Пловдив през 1963 г. След дипломирането си започва работа като ординатор в хирургично отделение на Окръжна болница – Смолян (1963-67 г.). От 1968 г. до 1981 г. е асистент, а след това и главен асистент в Медицински университет в Пловдив.
От 1986 г. оглавява Клиника по гръдно-коремна хирургия, която успешно ръководи в продължение на 20 години.

През 2000 г. му е присъдено званието "Доктор на медицинските науки", а от 2002 г. е професор по хирургия.

За над половинвековния си стаж като хирург е направил повече от 25 000 операции на пациенти.

Д-р Петър Учиков е автор на много статии и доклади. Съавтор на учебници и ръководства по хирургия. Има специализации в Париж, Страстбург и Австрия.

Под негово ръководство 9 аспиранти защитават докторски дисертации по медицина и в момента са сред водещите специалисти в областта на гръдно-коремната хирургия, а трима вече са професори по хирургия в Медицинския университет в Пловдив – проф. д-р Ангел Учиков, проф. д-р Красимир Мурджев и проф. д-р Иван Новаков.

Хирург

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР