Nachrichten

Драконовски мерки срещу коронавируса в Медлайн, Централ Хоспитал и Медицински център 1

Драконовски мерки срещу коронавируса в Медлайн, Централ Хоспитал и Медицински център 1

Затегнахме противоепидемичните мерки в МБАЛ Медлайн, МБАЛ Централ Хоспитал и МЦ-1, заради случаите на коронавирус у нас, със заповед на ръководството.

Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства.

Забранен е достъпът на придружителите на пациентите. Санитари помагат на трудноподвижните болни за придвижване между отделения, медицински кабинети и лаборатории. Преустановени са и свижданията.

При приемане на всички болни са измерва температурата, провежда се и засилена епидемиологична анамнеза в приемно-консултативните кабинети. Задължително се установява дали са пътували в чужбина, а също и дали са имали контакти с чужденци от държавите със завишена заболеваемост.

На входните врати във всички отделения са поставени диспенсъри с дезинфектанти. Засилена е дезинфекцията на болничните стаи, санитарните възли, коридорите, като подовете се измиват със специални препарати през 2 часа, а през час се проветряват помещенията.

Поради създалата се епидемиологична обстановка известният пластичен хирург д-р Ангел Енчев обяви, че ще извършва прегледи само на оперирани пациенти. Всички други консултации ще се правят виртуално на doctorenchev@symetria.bg .


Partnern
Alchemist Residence Philippopolis Plastische Chirurgie - Dr. Engel Enchev Stiftung Lebensqualität im FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Internetseite von BLGR