Новини

Болница „Медлайн“ започва обучение на специализанти

Болница „Медлайн“ започва обучение на специализанти

 След успешната акредитация МБАЛ „Медлайн“ стартира обучение на млади лекари за специализанти. Обявени са места в отделенията по Кардиология, по Гастроентерология, по Ендокринология и по Ортопедия и травматология.

Срокът за подаване на документи изтича в края на седмицата, а какви са изискванията на лечебното заведение, за да стартира обучението, кандидатите могат да разберат от сайта на болницата, където са публикувани обявите.

За всяка специалност има учебна програма, одобрена от Министерството на здравеопазването. В нея са посочени продължителността на специализацията, нужните теоретични знания в края на следдипломната квалификация, участието на специализанта в определени процедури (манипулации, операции и др.), нужните лекционни курсове и конспект за държавен изпит.

Теоретичното обучение се провежда от медицинските факултети в страната (и съответните катедри към тях). Провежда се под формата на т.нар. лекционни (основни) курсове и не е безплатно. Таксата се определя от съответния университет.

Практическото обучение е същинското и то се осъществява в МБАЛ „Медлайн“. Провежда се на пълно работно време, а специализантът получава заплата за извършените от него дейности, след като сключи трудов договор с работодателя си.

Контролът на практическото и теоретичното обучение се осъществява от ръководителя на специализанта – това е лекар с минимум 5 годишен стаж по специалността.

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР