Новини

Отслабнах 40 кг, непрекъснато повръщах, останах без сили, но намерих своите спасители в „Медлайн“

Отслабнах 40 кг, непрекъснато повръщах, останах без сили, но намерих своите спасители в „Медлайн“

 В болница „Медлайн“ ми върнаха живота и вярата, че той е прекрасен, заяви 46-годишната Недка Петрова от Пловдив, която отправи своята дълбока признателност към медиците от лечебното заведение. Тя е сигурна, че съдбата я е срещнала с най-добрите лекари, за които професията е призвание, дълг и отговорност.
Намира спасение след 2 години обиколки по различни лечебни заведения, изпити куп медикаменти, направени редица изследвания и натрупани огромни разочарования, защото състоянието й продължава да се влошава. Отслабва с 40 кг, непрекъснато повръща, дори след като пие вода, чувства се все по-отпаднала, спира да ходи на работа.

Измъчена до крайност, една вечер събира сили и отива да се помоли в параклиса, който се намира на метри от дома й. След като я вижда отец Иван сериозно се стряска от силно променения й вид и предлага да я изпрати при свой познат лекар – д-р Антон Михнев, АГ специалист в „Медлайн“. Недка е леко резервирана, но му има доверие и записва час.

Гинекологът я преглежда внимателно и е категоричен, че случаят не е за него. Тогава ѝ предлага да проведе консултация с колегата му в същата болница д-р Васил Велев. Жената е изплашена, скептична и предубедена, но преодолява емоциите и се среща с гастроентеролога. „Не знаех, че ме очаква толкова голяма изненада – този лекар беше различен – излъчваше спокойствие, което неусетно обхвана и мен“, спомня си тя. Неговото категорично решение да я приеме в Отделението по гастроентерология обаче я разстройва и тя избухва в плач. Веднага й е назначен ядрено-магнитен резонанс, който установява наличието на възпалени дивертикули на дебелото черво с абсцеси в корема. Предписана е подходяща антибиотична терапия.

На другия ден на консултация при мен дойдоха двама хирурзи д-р Грую Мишев и д-р Милко Милушев, за които тогава не знаех, че ще бъдат моите спасители, споделя Недка. Те й обяснили, че има усложнение на дивертикулозата с възпаление и стеснение на дебелото черво, което е причина за оплакванията й. „Накрая ми казаха: „Изобщо не сте длъжна да правите операцията си тук, но без нея няма да се оправите!“, спомня си пациентката. И признава, че с тези думи са я спечелили.

По време на многочасова операция на 16 март 2022 г. се установява наличието на три гнойни огнища в корема с обхващане и стеснение на дебелото черво, тънките черва, матката, лявата маточна тръба и яйчник. Отстранени са засегнатите органи, дебелото черво е изведено на коремната стена. Решението беше временно, след 3 месеца ми направиха нова операция, за да махнат торбичката да възстановят червото, разказа тя.

На 20 март посреща рождения си ден в Интензивното отделение, а двамата хирурзи й предават поздравите на близките. По време на престоя в болницата д-р Милушев всеки ден по телефона информира за състоянието на Недка съпруга й.

„Такова отношение на медицински екип не съм виждала – отнасят се към всеки пациент, сякаш е техен близък или роднина. За мен тези хора са ангели, които разпериха крилете си, измъкнаха ме с неимоверни усилия от ада и ме върнаха към живота“, казва тя.

Освен към лекарите, изиграли ключова роля за нейното спасяване, тя е дълбоко признателна и на медицинските сестри Диана Диманова и Пепа Атанасова, както и на старшата сестра на Хирургичното отделение Вероника Уручева.

д-р Антон Михнев, АГ специалист в Медлайнд-р Антон Михнев, АГ специалист в Медлайн
д-р Васил Велев - гастроентерологд-р Васил Велев - гастроентеролог
Д-р Грую Мишев - хирургД-р Грую Мишев - хирург
д-р Милко Милушев - хирургд-р Милко Милушев - хирург
Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР