Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Въпрос: Kakvi implanti da si sloja silicon ili s fiziologi4en raztvor

Отговор: СИЛИКОН ИЛИ ФИЗИОЛОГИЧЕН СЕРУМ ? Този въпрос продължава да бъде един от най-често задаваните от нашите пациенти.
Импланти от силикон се използват за увеличаване на бюста и при възстановителна интервенция в случай на аплазия или мамектомия. Подплънката може да се постави под млечната жлеза или под гръдния мускул в зависимост от това какво налагат медицинските условия и каква е преценката на хирурга за най-добър естетически ефект. Поставя се през един малък разрез от 1,5 до 2 сантиметра в границите на долната част на ареолата, което минимализира визуализирането на оперативната интервенция. Импланта може да съдържа във вътрешността си физиологичен серум или кохезивен силиконов гел. Разликата се състои в структурата и формата. Подплънката със силиконов гел има по-естествена форма, а тази с физиологичен серум е по-закръглена и изглежда по-изкуствена. Тази течност е била използвана от 1986 година, когато е поставена темата, че силиконът може да причини странични действия. След голям брой медицински изследвания вече е доказано, че силиконът е инертен материал, който не причинява промяна в биологическото функциониране на организма.
Искрено Ваш д-р Енчев

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil
Интернет страница от БЛГР