Въпроси и отговори

Въпроси и отговори

Въпрос: Kakva e cenata za namaliavane na biusta i ima li niakakva opastnost? Ako moje barz otgovor

Отговор: “Жена с изваян бюст и тънки вежди...” Ако за второто е необходима само една щипка за вежди, за първото са необходими смелост и един квалифициран пластичен хирург, за да стане мечтата ... реалност.
Гърдите на една жена са центъра на нейната женственост и основният орган за кърмене. От гледна точка на естетическата хирургия имаме увеличение и намаление на гърдите и възстановителна хирургия, която възстановява гърдите след мастектомия или за корекция на неестетичен вид. Повечето интервенции преди пет шест години се отнасяха до намаляване на бюста, защото макромастията или гигантомастията не представляват за жената само естетически, но и функционален проблем, защото тежестта натоварва гръбначния стълб. Много случаи се препращат от ортопеди! Но в последните години може да се каже, че съотношението между увеличаване и намаляване е почти еднакво.
От 18-годишна възраст, когато е приключило развитието на гърдите и са видими окончателната им форма и размери . Интервенции се извършват и при жени на 60-65-годишна възраст.
Както в случая на увеличаване, така и на намаляване на гърдите функцията на жлезистата тъкан е напълно запазена . Бременност и кърмене са позволени след такава интервенция, ако млечните пътища и жлези не са инактивирани.
“Форма”: Какви проблеми възникват от макромастията?
Гигантомастията, но и макромастията представляват голям естетически и функционален проблем. Фиброкистозна мастопатия, заболявания на гръбначния стълб, възпаление на кожата в подгръдната гънка, дори и рак са проблеми, които се срещат при жени с голяма гръдна маса.
“Форма”: Кои методи използват пластичните хирурзи за намаляване на гърдите?
Решаването на конкретния проблем е функциониално намаляване. Освен това от няколко години използваме “техниката на Георгиадис” с един разрез около папилата и един вертикален навън. Други методи и техники рядко се използват, защото в крайния си резултат се отразяват негативно върху формата и функционалността. Изключително предимство на тези методи са малките белези.
“Форма”: В случай на възстановяване на гърдата може ли да се получи отпускане на тъканите?
Това зависи от организма, структурата и еластичността на кожата, а не задължително от възрастта. Една жена, която отговаря на горните предпоставки, не ще се наложи да направи възстановяване повече от един път. Ако обаче кожата й е отпусната, е възможно след десетина години да се наложи втора интервенция. Сигурно и бременността спомага за увисването на гърдите.
“Форма”: Корекционните интервенции на гърдите спомагат ли за намаляване на случаите на рак на гърдата?
Жените с по-малък бюст развиват рак на гърдата с около 2% по-малко в сравнение с тези, които имат голям бюст. От друга страна може да се предотврати рак в начална фаза, защото част от отстраняваната тъкан се подлага на биопсия.
СИЛИКОН ИЛИ ФИЗИОЛОГИЧЕН СЕРУМ ?
Подплънка от силикон се използва за увеличаване на бюста и при възстановителна интервенция в случай на аплазия или мамектомия. Подплънката може да се постави под млечната жлеза или под гръдния мускул в зависимост от това какво налагат медицинските условия и каква е преценката на хирурга за най-добър естетически ефект. Поставя се през един малък разрез от 2 – 3 сантиметра в границите на мамилата което минимализира визуализирането на оперативната интервенция и до няколко месеца белега става почти невидим. Подплънката може да съдържа във вътрешността си физиологичен серум или висококохезивен силиконов гел. Разликата се състои в структурата и формата. Подплънката със силиконов гел има по-естествена форма, а тази с физиологичен серум е по-закръглена и изглежда по-изкуствена. Тази течност е била използвана от 1986 година, когато е поставена темата, че силиконът може да причини странични действия. След голям брой медицински изследвания вече е доказано, че силиконът е инертен материал, който не причинява промяна в биологическото функциониране на организма.
“Форма”: За какво трябва да внимава жената след това?
За няколко дни ще трябва да внимава за положението на тялото при сън и да не използва сутиен с подплънки. Интервенцията рядко причинява болки, които преминават с леки болкоуспокояващи. Професионалната дейност в офис може да започне на втория или трети ден след интерневцията, а гимнастиката - на десетия ден. Забременяване веднага след това не се забранява, но не се препоръчва, защото е неблагоприятно за белезите. Една година по-късно бременността вече не създава проблеми.
Искрено Ваш Д-р Енчев

Партньори
Alchemist Residence Philippopolis Пластична хирургия - Д-р Ангел Енчев Фондация Качество на Живот във FaceBook Mercedes Benz Stratis Gabriel - Cosmetic & Reconstructive Microsurgery Sonico Sotiris Gavriil Вашите гени за Вашето здраве
Интернет страница от БЛГР